dilluns, 1 de setembre del 2014

I va dir...


 
Hay algo delicioso en escribir las primeras palabras de un cuento, nunca se sabe donde te llevarán.

                                        Beatrix Potter

Potser no us sona el seu nom, però de ben segur que haureu llegit o escoltat alguna vegada les seves fantàstiques històries i… segur, segur, seguríssim heu pogut gaudir (i en el meu cas em vaig enamorar) de les seves delicades il·lustracions.

Helen Beatrix Potter (Londres, 28 de juliol de 1866 – 22 de desembre de 1943) va ser una escriptora i il·lustradora britànica de literatura infantil. El seu personatge més famós és en Peter Rabbit.

Potter va escriure 23 llibres que van ser publicats en petit format, fàcil de manejar i llegir pels nens. A causa de problemes amb la vista va deixar d'escriure al voltant de 1920 , tot i que la seva última obra, The Tale of Little Pig Robinson, es va publicar el 1930.

Per als que tinguin ganes de descobrir-la (o de redescobrir-la) poden endinsar-se dins del recull de la seva obra Contes complets de Beatrix Potter (2002), són les seves obres completes traduïdes a català: els vint-i-tres contes que va publicar, més alguns rodolins il·lustrats, junt amb tots els dibuixos originals, en color i en blanc i negre.

És per tota aquesta meravellosa obra escrita i il·lustrada que, les històries i dibuixos de Beatrix Potter han esdevingut tot un referent de la literatura infantil de tots els temps.



                                             potter B. (2002) Contes complerts. Editorial Debate



BON INICI DE SETEMBRE I BONES LECTURES!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada